Dag 8 vervolg - Reisverslag uit Jogjakarta, Indonesië van Kees en Sabine Roos en Bunink - WaarBenJij.nu Dag 8 vervolg - Reisverslag uit Jogjakarta, Indonesië van Kees en Sabine Roos en Bunink - WaarBenJij.nu

Dag 8 vervolg

Blijf op de hoogte en volg Kees en Sabine

27 Juli 2012 | Indonesië, Jogjakarta

De Borobudur heeft 7 lagen met op elke laag een buddha die verschillende hand gebaren maakt. De onderste treden zijn van Javaanse invloeden en de bovendste treden zijn stoepa's. We hebben een wens gedaan door de buddha aan te raken binnenin de stoepa. Daarna door naar het monestery een klooster voor monikken. We hebben ze gezamenlijk zien zingen en mediteren voor buddha. Een geweldige ervaring waar je kippenvel van krijgt.

Dag 7 op weg naar het geboortedorp van mijn oma marie. Weer een prachtige route. Purworedjo is toch wel een grote stad althans groter dan ik verwacht had. We rijden langs de alun-alun een groot plein. Daarna gingen we op zoek naar jl. Kanoeman. Het nummer is niet bekend maar wel dat het huis langs de kali en dicht bij een brug is. Gelukkig heb ik via Elly een foto gekregen van het ouderlijk huis. Na een lange zoektocht komen we bij het hoofd van de wijk bekend aan de letters rt. We worden bij zijn verranda welkom geheten en krijgen locale lekkernijen kroepoek en een bananensnack. Hij wilde ons brengen naar het huis. We hebben het huis gevonden zo'n mooie ervaring om met je blote voeten op de grond te lopen van het voorerf van het geboortehuis van je oma. Het huis is in de tussentijd geverfd, waardoor het lastiger te vinden was. Gelukkig is het gelukt. Daarna zijn we bij de begraafplaats van w.m.a. De la combe geweest mijn over groot opa. We hebben kaarsjes gebrand en een bloemetje neergelegd. Het klooster waar oma gedoopt is gezien gewelig. We zijn nu aangekomen in Yogjakarta waar we naar jl. Malioboro gaan om te shoppen.

• 27 Juli 2012 - 18:40

Ronald En Michelle:

hee schatties!!
    WAUW!!wat een verhalen!wat grappig van die foto's van kees!hihi!
    Ook bijzonder zijn die vlinders elke keer.. zegt toch wel iets denk...
    maar je hebt je klambou nog niet nodig gehad met al die upgrade's?hihi!
    Lekker hoor!heb je al buiten gedouch?!dat is ook heel grappig, maar misschien kom je dat meer tegen in Bali dat weet ik niet zeker..
    En hoe gaat het met de beesjes.....nog iets engs gezien?
    nou enjoy en we blijven jullie verhalen lezen!
    xxxxx

• 27 Juli 2012 - 21:48

Nancy:

Hoi Sabine en Kees,

Alweer zo'n mooi verslag. Wat maken jullie toch veel mee. Jullie zullen wel ogen, oren tekort komen. Ook jullie smaakpapillen zullen verwend worden. Wat goed dat jullie uiteindelijk het huis in Poerworedjo hebben gevonden. Ook de Borobudur, een van de wereldwonderen, is en was natuurlijk prachtig. Ooit was het helemaal overwoekerd en niet meer te zien. Als je zo naar boven loopt dan vertellen de afbeeldingen een verhaal. Ben benieuwd wat jullie wens was maar dat mag niemand weten hoor! Morgen hoop ik te horen hoe jullie het in Yogjakarta hebben gehad. Daar kan je ook een kraton bezoeken en inderdaad winkelen. Ze hebben door ook veel batik. Hoe gaat het met je boleh tawar sabine (dat betekent mag ik afdingen). Je bent daar als de beste in. Heb je al wat soevenirs gekocht. Altijd iets onder de helft zitten en niet gaan onderhandelen als je het niet echt wil hebben. Ik heb een vriendin die op Bali iets ging afdingen en toen ze eindelijk de prijs kreeg die ze er voor wilde betalen zei ze dat ze het toch niet wilde hebben. Zielig voor die mensen. Nou ik hoor jullie reisverslag van de week wel weer verder. Nog even voor Kees. Je komt nu ook waarschijnlijk op plaatsen waar even goed niet zoveel Europeanen komen. Je bent dan echt een bezienswaardigheid. Hoe voelt dat voor jou?
    De mazzel.
    Liefs Ben en Nancy

• 28 Juli 2012 - 11:46

Suzanne:

Hoi Lieverds,

Bijzondere ervaringen daar bij de Borobudur. Ik hoop dat jullie wens uit zal komen.
    Bijzonder is ook dat jullie deze mooie reis met bezoeken aan de geboorteplaatsen van de grootouders van Sabine, mijn ouders, weten te combineren en alles tot nu toe hebben kunnen vinden, ook de graven van beide overgrootouders. Wat mij op viel was de straatnaam van het geboortehuis van oma: jl. Kanoeman.....
    Ik kreeg een heel warm gevoel toen ik las dat jullie op blote voeten het erf van het geboortehuis van oma Marie hadden betreden.
    Veel heb ik aan jullie reisschema/hotels die ik elke dag met plezier raadpleeg en daar hoort voor mij veel googlen bij.
    Geniet, geniet en geniet!

Dikke kus, mama

• 29 Juli 2012 - 19:18

Eva:

Wat een mooie verhalen!! Ik geniet er erg van. Nog veel plezier!! xx Eva

• 02 Augustus 2012 - 15:14

R&M,

We zien gelukkig niet veel beestjes. Alleen een paar kakkerlakken, maar niet in de hotelkamers gelukkig.
    En hele grote killerbijen, dus heb al de nodige rondjes rondom de bijen gelopen (you know me).
    De hotels zijn heel schoon van binnen, heb geen beesten gezien, alleen een paar muggen dus de klamboe gaat af en toe omhoog hahahaha maar voel me er wel veiliger door. We hebben nog niet buiten gedoucht en denk dat het er niet van gaat komen. Wel jammer want lijkt me inderdaad een bijzondere ervaring.
    De vlinders zijn zeker speciaal.....

Dikke kus Kees en Sabine

• 02 Augustus 2012 - 15:16

Lieve mama,

Wij kregen ook kippenvel bij het ouderlijk huis van oma.
    We vinden het geweldig dat bijna alle speurtochten gelukt zijn en genieten met volle teugen.

Hou van je.

Dikke kus Sab

• 02 Augustus 2012 - 15:17

Lieve Eva,

Bedankt voor je reactie. We gaan zeker genieten.
    Hoop dat je de reis ook snel een keer in de toekomst gaat maken ;-).

Dikke kus Sabine

• 02 Augustus 2012 - 15:19

Hoi Nancy,

Ik wilde nog even reageren op je verhaal. Ik vind het leuk om een bezienswaardigheid te zijn.
    Echte humor en apart om mee te maken dat alle dames je de aandacht geven.

Groetjes Kees