Dag 8 Semarang - Reisverslag uit Semarang, Indonesië van Kees en Sabine Roos en Bunink - WaarBenJij.nu Dag 8 Semarang - Reisverslag uit Semarang, Indonesië van Kees en Sabine Roos en Bunink - WaarBenJij.nu

Dag 8 Semarang

Blijf op de hoogte en volg Kees en Sabine

27 Juli 2012 | Indonesië, Semarang

Vandaag vroeg op om te genieten van Semarang en door te reizen naar de Borobudur. Semarang is een mooie en schone stad. Jammer dat zoveel toeristen deze plaats overslaan. Er zijn veel oud Hollandse gebouwen te bewonderen, waaronder een villa wijk. We hebben het station in Semarang bezocht omdat mijn grootouders vroeger op de stoomtreinlijn van Cirebon naar Semarang heeft gewerkt. Het spoor is al vernieuwd en op aanraden van onze gids Made is er in het plaatsje Amarwade een spoorwegmuseum waar de oude treinen zijn opgesteld. Aangekomen bij het museum zien we op het station een gescheiden plaats voor Europeanen en Inlandse mensen. Onze gids zei dat de Japanners de inlandse indonesische mensen opgestookt hadden door te zeggen dat de Nederlanders discrimineerden. Door op weg naar de Borobudur. Langs de weg drinken we een kopi koffie met verse bonen die langs de weg liggen te drogen. Opa heeft gelijk je stopt een zaadje in de grond en het bloeit. We zien papaya in de bomen hangen, kruidnagel plantjes en lychees. Heerlijk smikkelen van vers fruit langs de weg. Aangekomen in ons hotel kregen we een upgrade naar een junior suite aan het zwembad. Zo'n mooie hotelkamer heb ik nog nooit gezien. Hoge plafonds met ornamenten en zelfs 2 toiletten voor Kees en voor mij 1...ongelooflijk. Door naar de Borobudur.

Kees en Sabine

Hoi familie, vrienden, kenissen, collega en ieder ander die ons reisverslag wil volgen, welkom op ons reisblog. Wij gaan deze zomer op vakantie naar Java en Bali voor 3,5 week en hebben de volgende doelen: - het ontdekken van de roots - het bewonderen van de cultuur, natuur en architectuur - het bezoeken van de geboorteplaatsen van de opa John en oma Marie van Sabine Daarnaast willen we genieten van het heerlijke weer en het lekkere eten. Kortom hopelijk wordt het een droomreis die wij nooit zullen vergeten. Groetjes Kees en Sabine

Actief sinds 03 Mei 2012