Dag 13 Trawas en Bromo vulkaan
Blijf op de hoogte en volg Kees en Sabine
02 Augustus 2012 | Indonesië, Bromo
Het was de bedoeling om direct naar de Bromo vulkaan te gaan, omdat we daar overnachten deze dag, maar we werden gisteren uitgenodigd om bij het hotel van oom Robert te lunchen in Trawas. We vonden dit zo leuk en onze gids is zeer flexibel waardoor we van de uitnodiging gebruik hebben gemaakt. Oom Robert heeft een mooi hotel op ongeveer 2,5 uur rijden van Malang in de bergen van Trawas. Het hotel is landelijk gelegen. Bij het hotel zagen we ook Reinald en zijn vrouw die dezelfde avond daar hebben overnacht. De kamers zien er mooi uit. Hier willen wij volgende keer misschien best een paar nachten overnachten. We hebben niet veel tijd, dus na ongeveer 2 uur zijn we doorgereden over Probollingo naar onze overnachting bij de Bromo vulkaan. De bromo vulkaan is een actieve vulkaan en erg hoog gelegen op 2700 m hoog. Aan de voet van de berg is het landschap erg droog en hoe hoger je komt, hoe groener het word. De bomen veranderen naar naaldbomen en er is zelfs een oerwoud. Op de weg naar de Bromo zijn we Moslim meisjes tegengekomen die mij, Sabine, een hand willen geven en mijn hand tegen hun wang houden. Een gebaar naar een ouder persoon volgens onze gids. Tsja nu worden we echt ouder.