Dag 10 Kediri - Reisverslag uit Kediri, Indonesië van Kees en Sabine Roos en Bunink - WaarBenJij.nu Dag 10 Kediri - Reisverslag uit Kediri, Indonesië van Kees en Sabine Roos en Bunink - WaarBenJij.nu

Dag 10 Kediri

Blijf op de hoogte en volg Kees en Sabine

02 Augustus 2012 | Indonesië, Kediri

Op weg naar onze volgende overnachting in Kediri. Onderweg hebben we de Prambanan bezocht. Het zijn prachtige tempels die de hindoe cultuur weergeeft. Prachtig om te zien dat ze zoveel jaar geleden al zulke tempels konden bouwen. Michelle in de bomen zagen we een hele grote spin. Ik ben gelukkig niet bang, maar ik weet dat je zal griezelen als je de foto's ziet. Op de weg naar Kediri zie je overal de tekst " knalpot" staan dit betekent dat er een autosleutelaar werkt. De mensen begeleiden hier zelf het verkeer voor een fooitje (hun dagelijkse inkomen). De overheid stimuleert dit, omdat iedereen anders werkloos wordt. De vrouwen dragen hun kind in een sarong en de kinderen worden tussen de ouders op de brommer (soms 4 personen) vervoerd. Er zijn op veel plaatsen locale Rabobanken te zien. Grappig om te zien. Je waant je in Indonesie en het voelt als thuis. Solo was geen boeiende stad. Kees was het hoogtepunt in Solo, omdat er bijna geen toeristen komen. Op de route naar Kediri zijn veel teakbomen, ebben hout bomen en pindaboompjes te bewonderen. De bladeren van de teakbomen zijn rood als je ze tussen de vingers wrijft. Hier wordt ook de kleur van lippenstift van gemaakt. Vroeger en nu is Kediri een agrarische stad, heeft een sigarettenfabriek en zijn er veel suikerrietvelden. We hebben de kretek fabriek bezocht. Indrukwekkend om te zien dat er 10.000 mensen werken en dat er per persoon 2000 sigaretten per dag worden gemaakt. We hebben daarna nog een koffieplantage bezocht. De beesten die ze daar houden zoeken de beste bonen uit en poepen die uit. Deze bonen worden gebruikt voor de beste kopi (=koffie), dus proost. Op weg naar Malang is het heuvelachtig en zijn er veel beekjes, prachtig om te zien. We hebben onderweg een grote python gezien (een slang die gevangen is en in het wild leeft). Mooie ervaringen.

Groetjes Kees en Sabine

• 28 November 2012 - 21:26

Kees Van Griensven:

Kees en Sabine goedenavond,

Momenteel bezig met het plannen van een reis naar indonesie, en kwam hierbij op jullie site uit, leuk om dit allemaal te lezen.

Vraagje aangaande het bezoek aan de kretek fabriek en de koffieplantage in Kediri.
    Hadden jullie dit bezoek van te voren gepland, of kwam dit toevallig zo uit?
    Ik begrijp via ons reisbureau dat deze attracties niet altijd te bezoeken zijn, alleen op vaste data. Zou jammer zijn als wij tijdens ons bezoek aan Kedirir voor een gesloten deur zouden staan.

Mvg,

Kees.

• 28 November 2012 - 21:26

Kees Van Griensven:

Kees en Sabine goedenavond,

Hadden jullie dit bezoek van te voren gepland, of kwam dit toevallig zo uit?

Mvg,

Kees.

• 29 November 2012 - 08:50

Sabine:

Beste Kees,

Wat leuk om te horen dat ons reisverslag je inspiratie heeft gegeven en wat mooi om te horen dat je naar Indonesië gaat.

Wij hebben onze reis via Van Verre (reisbureau in Monnickendam) geboekt. De bezoeken aan de Kretek fabriek en de koffieplantage waren dus via het reisbureau geregeld. Waardoor ik het je niet zou kunnen vertellen.

Succes met de planning van je reis en als we elkaar niet meer spreken geniet van je reis.

Groetjes Sabine

Kees en Sabine

Hoi familie, vrienden, kenissen, collega en ieder ander die ons reisverslag wil volgen, welkom op ons reisblog. Wij gaan deze zomer op vakantie naar Java en Bali voor 3,5 week en hebben de volgende doelen: - het ontdekken van de roots - het bewonderen van de cultuur, natuur en architectuur - het bezoeken van de geboorteplaatsen van de opa John en oma Marie van Sabine Daarnaast willen we genieten van het heerlijke weer en het lekkere eten. Kortom hopelijk wordt het een droomreis die wij nooit zullen vergeten. Groetjes Kees en Sabine

Actief sinds 03 Mei 2012