Dag 9 Yogyakarta - Reisverslag uit Jogjakarta, Indonesië van Kees en Sabine Roos en Bunink - WaarBenJij.nu Dag 9 Yogyakarta - Reisverslag uit Jogjakarta, Indonesië van Kees en Sabine Roos en Bunink - WaarBenJij.nu

Dag 9 Yogyakarta

Blijf op de hoogte en volg Kees en Sabine

29 Juli 2012 | Indonesië, Jogjakarta

Gisterenavond als een commerciele tourist in een becak (voor degene die niet weten wat een becak is, een fietstaxi) gezeten. Dat is iets wat je gedaan moet hebben als je in Java op vakantie bent. De fietsen zijn helaas niet gebouwd voor dikke Hollanders (blanda's) en gelukkig paste we nog net samen in 1 becak haha. Op de heenweg fietste hij ons en op de terugweg ging verassend zijn motor aan haha tsja geef hem eens ongelijk. Heerlijk geslapen in ons hotel .

De volgende dag de kraton van yogjakarta bezocht waar de sultan momenteel woont. Echt een hele ervaring als je er achter komt hoe je overgrootmoeder gewoond heeft en hoe het leven gaat achter de paleisdeuren. De kraton heeft 5 deuren met achter elke deur een vertrek. De onderdanen (welke momenteel voornamelijk uit familieleden bestaan)zijn erg dienstig voor de sultan. Hij mag als enige samen met zijn koningin staan omdat ze sultan zien als een half god, half mens. Zijn stambomen bestaan alleen uit zonen en dochters. Zijn vrouwen (in de islam mag je 5 vrouwen hebben) zijn niet belangrijk genoeg voor de stamboom. Zijn dochters krijgen na het huwelijk de naam: Ratoe dochter van de sultan. De huidige sultan nr. 10 heeft een probleem. Hij is getrouwd en heeft 5 kinderen, maar alleen vrouwen. Hij moet nu met andere (veel jongere) vrouwen slapen zodat hij een zoon verwekt en de kraton voort kan zetten. Zijn hoofdvrouw moet dit accepteren.

• 15 Februari 2017 - 13:54

Helen:

Hallo,
    heel leuk reisverslag!

wat bijzonder is dat mijn overgrootmoeder ook in de kraton gewoond/geleefd schijnt te hebben.
    In maart 2017 ga ik een maand naar Java en zeker minstens een week wil ik doorbrengen in
    Yogyakarta....

Heb je nog iets kunnen achterhalen over de tijd dat je overgrootmoeder er woonde?? De mijne
    moet er zo rond 1880-1900 gewoond hebben. Ik heb helaas alleen haar voornaam "Soemilah".
    In de oorlog kon mijn Oma een document tonen, waaruit bleek dat haar Moeder in de kraton
    gewoond had. Daardoor hoefden zij en haar twee dochters (waaronder mijn Moeder) niet in
    het kamp.

Ben heel benieuwd naar je reactie.

Hartelijke groet,

Hallo,
    heel leuk reisverslag!

Yogyakarta....

het kamp.

Ben heel benieuwd naar je reactie.

Hartelijke groet,
    Helen den Ouden
    tel +31 (0)6 24 323 717
    helendouden@hotmail.com

Kees en Sabine

Hoi familie, vrienden, kenissen, collega en ieder ander die ons reisverslag wil volgen, welkom op ons reisblog. Wij gaan deze zomer op vakantie naar Java en Bali voor 3,5 week en hebben de volgende doelen: - het ontdekken van de roots - het bewonderen van de cultuur, natuur en architectuur - het bezoeken van de geboorteplaatsen van de opa John en oma Marie van Sabine Daarnaast willen we genieten van het heerlijke weer en het lekkere eten. Kortom hopelijk wordt het een droomreis die wij nooit zullen vergeten. Groetjes Kees en Sabine

Actief sinds 03 Mei 2012